Material
Javri 260 och Javri 310 säljs med ett nytt förstärkt standard 210D TPU Nylon material som är mycket bra. Kraftigt uppgraderad från ’21

Dessa får inte förväxlas med andra modeller som börjat säljas i Norge. Vi använder ett mycket dyrare och mer hållbart material även om det ser likadant ut jämfört med andra.

Dessutom säljer vi det importerade, extra lätta rörmaterial vi hittills sålt i TPU Nylon 66.

Char-modellerna kommer fortfarande att levereras i samma material som tidigare. Det kostar lite mer, men fungerar.

Kapell
Vi har årligen bytt ut kapellet till det bättre, men blixtlåset och sömmarna längs med det har tenderat att släppa igenom lite vatten. Detta är något många leverantörer har kämpat med. Det har lett till att man ibland blir blöt på höger sida när man paddlar. Det senaste året har vi testat flera lösningar för att förhindra detta och har kommit fram till en lösning som nu ligger närmare. Vi tog också bort den uppblåsbara delen på framsidan av locket – det behövdes inte.

Kapellet sitter nu fast i packkraften där det tidigare fanns en dragkedja, men vill man “ta av den” kan den rullas hela vägen åt sidan. Den kan enkelt sättas på igen utan att lämna packkraften.

Vi har gjort flera uppgraderingar där kapellet sitter runt kroppen. Designen med uppblåsbar triangel var inte optimal. Nordiska kroppar fick helt enkelt inte plats inuti. Detta har kopierats av flera i ’22. Dessutom har vi utökat öppningen med åtdragningar så att den passar alla. Du har nu god flexibilitet i paddelläget utan att kapellet hindrar rörelsen på något sätt.

Ventil
Vi har använt den berömda Boston-ventilen fram till 2020-modellerna. Det har varit enkelt och okomplicerat. Ändå har det funnits utrymme för förbättringar. Vi har testat en ny ventil ett tag och den här är mycket bättre. Den är gjord av kraftigare material och den är helt tät även om den yttre huven inte är fastskruvad. Dessutom kan en laddningsbar elektrisk pump fortfarande användas på denna ventil.

Design
Baksidan av Char-modellerna har ändrats för att få en bättre sittställning. Den är bredare bak så att du sitter bra upp till baksidan.

White water-modellen har blivit mycket bättre med en rundad rygg. Det är snabbare i vattnet. Levereras med 4-punkts knä stramare och fot bakom för närmare kontakt med packningskraften. Dessutom har vi prissatt det väldigt lågt. Du behöver inte längre välja mycket dyrare ww packraft.

Utrustning
Årets modeller är utrustade med flera fästpunkter och handtag. Bland annat ett nytt bärhandtag som sitter inne i packkraften. Detta gör det mycket lättare att ta packkraften under armen vid korta rörelser.

Säten
Sätena är avtagbara men har ett extra fäste bak så att det fästs i packkraften när du vill ha det. Dessutom har stolarna blivit bredare. Det gör att lufttrycket håller sätena på plats. I storlek 245-285 kan du välja mellan den ursprungliga sätet på 12 cm och ett extra tjock säte om du vill sitta högre. På storlek 310 är det standard med 20 cm sits

Tillverkad för hand 
Alla packrafts är tillverkade för hand med uretan-belagt nylon, et material som är UV-tolerant, slitstarkt, resistent mot åldring och flexibelt vid låga temperaturer. Vi har många olika packrafts som täcker dom flesta behov.