Vad är en packraft?

Packrafts är båtar som är otroligt lätta och solida med lågt packvolym. Det gör det enkelt att ta sig fram i svensk natur. Du kan lätt ta med dig packraften i ryggsäcken. Vikten är från 2-4 kg och ihoppackad är den lika stor som en sovsäck. Packraft kan användas överallt där det finns vatten och det är bara din egen fantasi som sätter gränser. Många föredrar att använda packraft i stället för kajak och kanot. Med otrolig hållbarhet, låg vikt och liten packvolym är möjligheterna många. Du kan enkelt ta med dig din packraft över alt och om du gillar att fiska kan du komma till platser du aldrig trodde fans. Packraften tar minimalt med plats när du ska lägga den bort för vintern. Packraften är solid och tåler stor vikt. Du kan även få plats till din hund eller en stor ryggsäck framme i packraften. Många leverantörer reklamerar med att dom är störst eller först, vi är billigast! Hos oss får du samma packraft, samma material, samma sätt att producera på – bara billigast! Det beror inte på design eller kvalitet. Vi köper rett från producenten och har låga kalkyler och adm. kostnader.

Vi skickar till Sverige.

Om Kipara  

2021 modeller

Vad är det sista?

Material: I år har vi fått tag i ett tubematerial som är starkare och lite tyngre som vi ska sälja i olika färger och på vissa modeller. Ej att förväxla med andra modeller som har gått till försäljning i Norge. Detta är en mycket dyrare och mer värdefullt material, även om det ser likadant ut. Dessutom säljer vi det importerade extra lätta tubemateriale som vi hittills har sålt i TPU Vinyl 66.

Char modellen kommer fortfarande att levereras i samma material som tidigare. Det kostar lite mer, men fungerar.

Kapell: Vi har bytt kapell till det bättre, dragkedjan och sömmar tenderar att släppa igenom lite vatten. Detta är något som många leverantörer har kämpat med. Detta har lett till att det ibland blir blött på höger sida vid paddling. Under det senaste året har vi testat flera lösningar för att förhindra detta, och har kommit fram till en lösning som nu är helt tät. Det är jättebra.

Kapellet sitter nu fast i packraften där det tidigare fanns en dragkedja, men om du vill “ta av den”, kan den rullas åt sidan. Det kan lätt tas på igen utan att lämna packraften.

Vi har gjort flera uppgraderingar där kapellet sitter runt kroppen. Designen med uppblåsbar triangel var inte optimal. Nordiska kroppar passade helt enkelt inte. Vi har därför skapat en annan uppblåsbar del för att hålla kapellet uppe och så vattnet kan rinna av. Dessutom har vi utökat öppningen med åtstramningar som passar alla. Det finns nu god flexibilitet i paddlingsläget utan att förhindra rörelse på något sätt.

Ventil: Vi har fram till 2020 använd den berömda Boston ventilen. Det har varit lätt. Trots detta har det funnits utrymme för förbättringar. Vi har testat en ny ventil ett tag, och den här är mycket bättre. Den är tillverkad av starkare material och är helt tät även om det yttre locket inte är påskruvad. Dessutom kan du fortfarande använda den laddningsbara elektriska pumpen på denna ventil.

Design: Char och white water modeller har fått en mer rundad rumpa. Detta gör att packraften glider märkbart bättre i vattnet.

Modellen med white water har förbättrats mycket. Det går snabbare i vattnet. Levereras med 4-punkts knä stramare och fotpåse för närmare kontakt med packraft. Dessutom har vi prissatt den lågt. Du behöver inte längre välja långt dyrare ww packrafts.

Utrustning: Modellerna i år är utrustade med flera fästpunkter och handtag. Bland annat ett nytt bärhandtag som sitter inne i packraften. Detta gör det mycket lättare att ta packraften under armen under korta förflyttningar.

Säte: Sätena kan tas bort, men har et extra fäste på baksidan så att den sitter fast på packraften när du vill. Detta gör att lufttrycket kan hålla sätena på plats. I storlek 265 och 285 kan du välja mellan den ursprungliga 12cm säte och et extra tjockt säte om du vill sitta högre.

3 års garanti
Kipara produceras av en stor och erfaren producent som har många års erfarenhet med uppblåsbara produkter. Kipara packrafts är för många känd under namnet Travel Light och Frontier. Många i Sverige har köpt packrafts direkt från Kina. Vi använder vår egen logo och namn för at göra det enklare för dig med garantier, svensk hemsida och andra nödvändigheter. Vi förhandlar packrafts från Frontier i Sverige med Kipara logo och har exklusivitet på dessa.

Tillverkad för hand 
Alla packrafts är tillverkade för hand med uretan-belagt nylon, et material som är UV-tolerant, slitstarkt, resistent mot åldring och flexibelt vid låga temperaturer. Vi har många olika packrafts som täcker dom flesta behov.

Spørsmål og svar

Är packraften säker?

Ja, packrafts är solida och stadiga. 

Du blir överraskad av hur trygg du känner dig i en packraft.

Citat från Tursiden.net ” Lätt att manövrera och stabil är två ord som används för at beskriva hur det är att paddla en packraft. Jämfört med en kajak värkar packraft omedelbart stabil, detta beror på bredden av packraften och det at du sitter på botten. Det skulle heller inte många tag till med åran för att förstå hur lätt den är att manövrera. 
Packraften liknar en flodkajak. Lätt att svänga…”

Vad gör Kipara olik andra varumärken?

Vi brukar säga att den största skillnaden är priset för det är rett stor. Det kan skilja 3-5000kr per packraft. 
Varför är Kipara så billig? 
Det är en fråga vi ofta får och många tänker at kvaliteten är sämre när prisen är lägre och att det då inte er like bra som andra varumärken. Några viktiga punkter som forklarar varför våra packrafts är billigare: 
– vi köper direkt från Kina 
– vi köper många i taget och får därmed bra priser  
– vi har låga kalkyler och liten administration

Men det är andra skillnader:
Golv: vi använder 840D Nylon 66 tjocklek i golvet. Varför? Det är för att packraften får dom största smällarna i golvet. Om du skal ut eller in av packraften eller om du kör över skarpa stenar är det botten eller golvet i packraften som får känna det. Över tid är det därför viktigt att packraften håller. Högst möjlig denier (D) vill inte alltid göra packraften automatisk starkare. På samma typ nylon vill det vara det. Högre denier (D) vill ge en viss indikation på styrkan i materialet. 

Kapell: kapellet är starkt, 210D. Det väger några extra gram, men det är tålig. 

Sittplats: det är viktigt att sitta gott. Vi har därför  lyxigt säte som standard när andra producenter erbjuder detta som extra utstyr. En stor fördel med det här sätet är att långa ben inte kommer nära det kalla golvet.

Sömmar: sömmen är sydd och dubbelt svetsad (svetsad på båda sidor). Det gör sömmen starkare än materialet. 

Material: materialet har god hållbarhet och kvalitet. Packraften är producerad av en erfaren producent och material är från en fabrik som levererar samma material till andra packraft-märken. Vinylen är importerad och har den bästa kvalitet.  

Produceras Kipara packrafts på et annat sätt en andra varumärken? 
Produktionen och material är av bästa kvalitet. 

Pakke packraft